onsdag 2 oktober 2013

Ingenjörskarriär

Igår var jag på ett karriärseminarium ordnat av Sveriges Ingenjörer. När jag blev av med jobbet bokade jag in mig direkt. Så passande. Då kan jag ju skaffa mig ett nytt jobb där. Så nu har jag gått och minglat bland företagsrepresentanter och medarbetarkandidater.

Och oj, vad jag inte känner mig som en ingenjör... Jag är generalist och det som behövs är specialister. Det sade i alla fall kvinnan som försökte peppa oss i sitt tal. Jag sjönk ihop ytterligare på min stol.

Och oj, vad jag är dålig på att mingla... Jag försökte skärpa mig och småpratade lite med dem som stod bredvid mig när jag åt. Men eftersom de var lika usla som jag på att prata om ingenting, så blev det inte så mycket sagt efter att vi pratat om vart vi jobbar och inte jobbar... Som tur var träffade jag några bekanta som jag kunde mingla mig med. Vi stod där och var introverta och hade ganska trevligt. Men vi fick inte så många jobb...

Jag tvingade mig själv att prata med åtminstone ett företag till innan jag gick. De orerade länge och väl om hur viktiga ingenjörerna är hos dem och att de har ett stort behov av just specialister. Jag klämde till slut fram att jag är generalist. Jaha. Sade de då. Sen gick jag hem.

Jag har i alla fått två nya pennor. Alltid nåt.

Inga kommentarer: