tisdag 26 november 2013

Humlan - the true story

På Lill-Tjorvas dagis finns en liten humla som heter Humlan. Han bor i en fin Pippi-väska och följer med barnen hem om helgerna. Lill-Tjorvas var omåttligt stolt när Humlan skulle flytta hem till oss en helg. Han plockade genast upp Humlan när han kom hem och visade oss andra. Men sen blev liksom Humlan liggande där han var. Och om inte mamman hade varit hade Humlan inte fått en så spännande helg att berätta om på dagis. För Lill-Tjorvas struntade fullkomligt i om lilla Humlan var med eller inte. Eller inte struntade kanske. För när mamman kom smygande med lilla Humlan och frågade om inte Humlan skulle vara med och spela spel, pyssla pärlor, hoppa i lövhögen, titta på TV så var lilla Humlan alltid välkommen. Men sekunden senare var lilla Humlan bortglömd igen.

Efter helgen skulle man klistra in bilder och skriva lite i en bok om vad som hänt under helgen. Mamman var sugen på att klistra in bilder på en ensam Humla i sin väska, i ett hörn och under sängen. The true story liksom. Men sån är inte mamman. Förstås. Mamman har istället tagit oändligt många bilder på lilla Humlan när han hoppar i lövhögen och spelar Myror i brallan-spelet, pysslar med pärlor och tittar på TV. Så på bilderna ser det ju ut som om lilla Humlan och lilla Lill-Tjorvas är oskiljaktiga. Nu får vi se om lilla Lill-Tjorvas kommer ihåg vad han har gjort tillsammans med lilla Humlan när han ska berätta det på samlingen på dagis.

För idag flyttade lilla Humlan tillbaka till dagis. Lill-Tjorvas blev ledsen. Han ville ju inte att Humlan skulle åka igen. 'Ha, som om du bryr dig'. Sade inte lilla mamman då.

Lill-Tjorvas pysslar med pärlor. Mamman sätter dit lilla Humlan och tar kort...

Lill-Tjorvas spelar spel. Mamman sätter dit lilla Humlan och tar kort...

Lill-Tjorvas tittar på 'Farbrorn som inte vill va stor'. Mamman tar ett ovanligt krystat kort på lilla Humlan...

Inga kommentarer: