söndag 29 november 2015

No more Ullared

Vi gjorde en sån där tripp till Ullared igen under hösten. En trevlig utflykt pga sällskapet, men själva shoppingen gör mig illa berörd. Det är stort, det är hysteriskt mycket folk och det är, eller ska i alla fall vara, billigt. Och är det billigt så är det ju oftast skräp.

Jag trodde mig vara mer sansad i år. För två år sen gick jag hallaballoo och handlade allt jag såg. I år tänkte jag ha en plan. Och planen var att inte handla så mycket. Den planen höll inte. Men jag tänkte åtminstone till lite mer denna gång. Jag handlade förbrukningsvaror och kläder till barnen. Och en del julklappar. Inte lika mycket kläder till mig själv. För de jag handlade förra gången hänger typ oanvända kvar i garderoben.

Idag när det skulle advent-mysas plockade jag fram de två snöbolls-lamporna jag köpte i Ullared. Vi hade en sån variant som vi fått av några vänner och jag tyckte så mycket om den tills den dog. Nu blev jag så glad att jag hittade billiga bollar i Ullared och köpte två stycken på studs (haha).

Jaha. Och så var sladden till boll-jäkeln typ 1,5 m lång. Och slutar mitt på halva fönstret när man hängt upp lampan. Hur tänkte de nu? Ska bollarna ligga på fönsterbrädan? Eller ska man ha kontakterna upp vid taklisten? Grrr. Billigt krafs från Ullared. Nästa gång ska jag rösta för en spa-helg istället...

Inga kommentarer: