fredag 22 februari 2013

Hundra år

Fattar ni att min mormor har fyllt hundra år. 100 år! Ett hundra år. Det är en helt obegriplig ålder. Tänk allt som hänt under hennes livstid. Allt hon fått uppleva. Och allt som hon inte gjort. Hon har aldrig flugit flygplan till exempel. Det fick hon i 90-årspresent av släkten. Men det blev aldrig av. Hon är nöjd ändå. Hon tänker flyga till himlen sen ändå... Säger hon och skrattar.

Hon är fin min mormor. Och det var så kul att se henne på festen. Hur hon levde upp. Hur glad hon blev över alla som kom. Hur hon med rosiga kinder kramar om och tackar för alla blommor. Hur hon utbrister 'Nämen Asta' när en skröplig liten tant kommer och kramar om henne. Hennes kompisar. Hur ofta träffar hon dem nuförtiden? Hur många finns kvar?

Det var en fin dag. Och nu går mormor omkring därhemma och luktar på alla blommorna. Och eldar inte i pannan för att det ska bli lite svalare. Inne i kammarn. Så blommorna håller ett tag till. Fina mormor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, vilket perspektiv...man kan ju inte låta bli att fundera på ens egen 100 årsdag - hur ser tillvaron ut då mån tro - om man nu skulle bli så gammal - vilket kanske inte är så troligt. Njut av din härliga mormor!