onsdag 26 september 2012

Gå på auktion

Det blev dåligt med loppisar i sommar. Inte en enda sommar-loppis stannade vi på. Såna där man ser efter vägen när man är på semester. Som man inte stannar på annars. Av nån anledning. Utan bara om det är semester.

Fast vi var på en auktion. Det är också kul. Samma saker men det står en stackare och ropar ut den väl använda kastrullen, den kanstötta vasen och den fläckiga mattan. En i taget. I en evighet. Och allt kostar 10 eller 20 kr. Och man får vänta och vänta tills det är dags för den där snygga skålen. Som förstås varenda tant har spanat in. Som förstås inte alls kostar 10 eller 20 kr. Utan 300 kr.

Men en i familjen gjorde faktiskt ett fynd. Vildis fick 20 kr att shoppa loss på. Och hon hade redan spanat in vad hon ville köpa. Moster U tog sig an att hjälpa till vid själva ropandet.

Så var det dags. Utroparen hade förgäves ropat efter bud på en vas. Han lade till en vas till. Inget svar. Han plockade på några till. 5-6 vaser och inget napp. Nåja, vi lägger till den här tjusiga skölpaddan. I äkta kristall. Typ. Och det var ju den! Den sköldpaddan som Vildis skulle ha. Moster U lägger budet. 20 kr bjudet och så bjuder nån rackare 30 kr. Men moster U bjuder 40 kr och sköldpaddan är vår. Och 5-6 vaser av olika karaktär. Och som tur var så slumpade det sig så. Att moster U ville ha vaserna för 20 kr och Vildis fick betala sköldpaddan för 20 kr. Vilken tur hon hade där, Vildis. Att moster U var så sugen på 5-6 vaser av olika karaktär.

Inga kommentarer: