tisdag 11 september 2012

Så lätt det är att rensa och slänga saker

Åt andra alltså. Jag och syster var hem till mor och far och gick igång på förrådet i helgen. Det där förrådet som man inte kan vara i längre. Där det står en säng under alla saker och kartonger för att det var ett gästrum från början. Där pappa står ihopträngd i ett hörn och snickrar på sina snickerier. Där farmors gamla fina skänk står under en filt och samlar damm. Där vaggan, som syster, jag, våra barn och våra barnbarn har legat/kommer att ligga i, står och väntar på nästa bebis.

Där gick vi loss. Och det var ju inte så lätt. Ändå. För mycket av grejerna var faktiskt våra. Gamla kemiböcker, lönebesked från McDonald's, brev från brevvänner, äggkartongstomtar, gråttavlor, scoutmärken, Kamratposten och fina klistermärkessamlingen...


Vi fick dock ihop lite junk till en vända till återvinningen. Med det som var lättast att slänga. En trasig bokhylla, en sunkig madrass, solkiga babykläder och äggkartongstomten... Och med sorg i hjärtat slängde jag också min fina 'Söta-bebisbilder'-samling. 

2 kommentarer:

Anna Kag sa...

Åh, vilken nostalgi! MonICA och Icander...var ett tag sen man såg dem.

Fru Olsson sa...

Ja vad hände med dem? Är de ett par fortfarande? Barn? Vad heter de barnen?