måndag 14 januari 2013

Stora lampbestyr

Såklart är inte köksprojektet avslutat. Vi har några kartonger kvar i ett hörn. Och lite lampor som ska upp till exempel. Så funkar vi. Skyndar oändligt långsamt. Mest jag faktiskt.

Nu skulle dock lampor inhandlas. Och över köksbordet ska det vara två. Är det tänkt. Två stora likadana. Och jag hittade ett par aspiranter på Stalands. I färgad genomskinlig plast. Lamporna var lagervara stod det på hemsidan. Men blå fanns inte hemma. Så då blev de beställningsvara. Och beställningsvaror får man inte öppet köp på. Så om färgen var fel fick jag inte byta. Och de kunde inte ta hem en lampa så jag kunde få kolla färgen. Är det nåt jag är kinkig med så är det färger... Och att de matchar. Och att köpa 2 lampor a 2000 kr utan att veta om de matchar. Nej det är inte aktuellt. Stolligt Stalands.

I stället hittade jag två jättelampor i typ aluminium på IKEA a 300 kr. De fick det bli. Gigantiskt stora. Och bara man snuddar vid dem blir det en buckla. Skulle jag tro. Och de låg där omonterade och osnuddade och var helt oblå. Snygga. Coola. De skulle säkert passa. Men helt oblå båda två.

Så lamporna lämnades tillbaka till IKEA och jag kollade in en lampaffär i Västerås istället. Och där hängde det en blå. Av sorten jag fastnat för. Och jag hade stolsitsen med att jämföra med. Och färgen kändes faktiskt rätt. Såklart hade de bara ett exemplar hemma. Vilket kanske var lite tur. För hur skulle jag få hem jättelampan?



Med fullpackad bil fick jag vackert sitta med en blå lampa i knät hela vägen hem. I dryga timmen. Lite trångt. Men ganska mysigt att somna med i famnen. Och nu ska jag fundera ut hur jag får tag på en till. För till Stalands vill jag egentligen inte gå. De är jag ju sur på. Och dessutom visar det sig att man måste ha treårig elektrikerutbildning för att få upp lampan i taket. Plus att den är väldigt stor... Och väldigt blå....

Inga kommentarer: