onsdag 25 november 2015

Omtag i fotoröran

Nu behöver jag hjälp. På vilket sätt ska jag organisera mina bilder? Jag tar miljoner bilder. Tusen biljoner triljoner bilder. Som ligger på min dator och några extra hårddiskar. Sorterade i mappar per datum med en kommentar på mappen vad den innehåller. Och uppdelat per kamera, dvs Nikon och iPhone. Det är sorteringen och den hjälper mig föga.

Jag använder Photoshop Elements version 7 till fotoredigering. Har egentligen aldrig lärt mig det ordentligt men det funkar. Kan tänka mig att fortsätta med Photoshop i nån nyare version. Organiseraren använde jag i början, men tyckte den var lite knölig och när jag sedan flyttade en hel del bilder till en extern hårddisk så fick den spel och tappade alla kopplingar. Förstås. Jag använder också Photoshop Elements till design av cd-fodral, gratulationer, inbjudningar, affischer etc.

Samtidigt använder jag Picasa i vissa lägen. Tex när jag ska dela bilder med andra. Jag föll väldigt mycket för ansikts-igenkänningen, men det är ju ett härke att underhålla. Dessutom litar jag inte på att mina bilder inte plötsligt delas i Google+ eller nåt. Det hänger ihop för mycket utan att jag orkar fatta hur.

Jag har kollat lite på Photoshop Elements version 14 och kan tänka mig att fortsätta med den, men då även använda organiseraren. Och så skippar jag läskiga Picasa förstås.

Så nu vill jag höra era bästa tips på hur ni sorterar era bilder. Vilket fotoredigeringsprogram är bäst? Ska jag skaffa InDesign istället? Eller gå all in på Photoshop? Snälla hjälp mig. It's a djungle out there.





1 kommentar:

Unknown sa...

Väldigt fint foto!