Jag har som de flesta gått på en hel del olika dieter. Den enda som funkat är Viktväktarna och den enda som passat mig är 5:2. När GI kom så köpte jag även då alla böckerna, men orkade aldrig fatta hur det funkade. Så i den fina GI-kokboken är det endast ett recept jag testat. Müslin på första sidan... Men å andra sidan har jag fortsatt göra müsli till familjen efter det. Mycket gott. Och mycket uppskattat.
Recept från "GI för hela familjen" av Ulrika Davidsson
 200 g blandade nötter, till exempel mandel, hassel-nötter, valnötter, paranötter, cashewnötter
 6 dl dinkelflingor
 6 dl havregryn
 2 dl solrosfrön och/eller pumpafrön
 1 dl kokosflingor
 1 dl hela linfrön
 3 dl vatten
 5 msk neutral olja
 3 msk honung
 2 dl russin
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka nötterna grovt och lägg i en stor 
bunke.  Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solrosfrön, kokosflingor och 
linfrön  och rör om.  Blanda vatten, olja och honung och häll i bunken. Rör om med händerna. Bred ut blandningen på en långpanna och sätt in i ugnen i 20-30 
minuter. Rör om i långpannan då och då, för müslin bränns lätt.  Låt kallna och blanda sedan ner russinen. Förvara müslin i burk med lock.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar