tisdag 28 januari 2014

Musgodis

Jaha, det var ju inte slut på storyn där. Tyvärr. Jag som trodde att våra mus-problem skulle vara ett minne blott nu när vi har ett nytt, fräscht och ointagligt kök. Här finns inga små hål och springor för små möss att ta sig in. Det var i det gamla köket... Dessutom hittade vi ett hål efter ett rör i gamla köket som vi vackert spikade igen i helgen, med förhoppningen att nu var det löst. Klart. Finito. Inga mer möss... Men icke.

Igår hade vi nytt besök i köket. I nya köket. Det prasslade och bökade bakom några pappershögar som någon oförsiktig själ hade lämnat på golvet. Det var ett gäng teckningar som mamman inte riktigt visste vad hon skulle göra med. Så då fick de ligga ett tag. På golvet. I en hög. Tills mössen äter upp dem... Visade det sig. För Lill-Tjorvas tjusiga makaron-konstverk hade de smakat och knaprat på. (Vilken otur - då fick jag slänga dem...)

Nu är musgodiset och pappershögarna borta. Vi har hittat nya möjliga ingångshål bakom kyl och frys. Där var det visst inte så tätt mellan listerna. Det ska vi åtgärda, men till dess är det apterat bakom kylen. Och vi fick napp direkt... Jag ryser hela dagarna av obehag och mannen får hantera hela processen. Huva!

Inga kommentarer: