måndag 9 september 2013

Enkelt, snabbt och gott

Det är min melodi. I helgen bjöd vi på hallon-pannacotta-cheesecake-paj... Ett recept jag hittat på Tasteline för länge sen, men aldrig testat. Så enkelt, så snabbt och så gott. Mmm.


Så här gör man. (Den räcker till max 2 familjer...Det beror förstås på hur många portioner man tillåter att barnen tar. Och sig själv...)

Pajdeg:
12 st digestivekex
75 gram smält smör

Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon
200 gram philadelphiaost
+ färska bär, till garnering

1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

Inga kommentarer: