onsdag 11 januari 2012

Mamamamiin

Lill-Tjorvas kan prata. Han är såå duktig. Hans vanligaste ord är pappa. Som han kallar både mig och far sin. Förut var det mamma till oss båda, men nu har han bytt till pappa... Kanske det passar lite bättre. Han är inte så nogräknad med vem som är vem. Vi är ju så lika...

Några andra favoriter är:

'Mamamamiin' (med godtyckligt antal mamama innan miin-et kommer) som betyder mandarin. Vid enstaka tillfällen betyder det dock mockasin.

Ett favoritord är 'Ko' som alltsom oftast betyder sko. Men på morgonen kan det även betyda frukost. Eller möjligtvis mjölk. Ibland kan det till och med visa sig vara just en ko han menar. Men då bör man befinna sig vid djurlådan. Man får ha lite fantasi och viss tolkningsfrihet gäller.

'Ilar' är dock ett säkert kort. Det betyder Bilar. Det är jag ganska säker på. Om han inte säger 'Ila', då kan det vara syrran han menar. Eller brorsan. De har han också slagit ihop till ett namn. Men de är ju tvillingar så de ska man ju blanda ihop.

Ett nytt ord efter julafton är 'Ocka'. Det är den lilla pojkdockan som han går runt och kramar och matar och badar och torkar och slänger i golvet.

1 kommentar:

U sa...

sötis <3 <3 <3