måndag 23 januari 2012

Paolo Roberto

Jag var på lunchföreläsning med Paolo Roberto idag. Vilken kille. Han kan prata. Och jag skrattade så jag blev tårögd. Hur ofta händer det? Temat var hälsa, men det blev också en del om proffsboxning, vissa TV-program och hans person. Men det var ju därför vi var där. För att få höra om proffsboxning, vissa TV-program och hans person. Och om hälsa...

Kontentan var i alla fall att för att gå ner i vikt måste man 'äta mindre' och 'träna mer'. Nähä? En timme för att få höra lite sunt förnuft. Men ibland behöver man bli itutad lite sunt förnuft. Det är så lätt att gå på alla metoder som GI och LCHF annars. Jag gör det i alla fall. Går på dem. Och går av dem. 

Sen hade han en fin bild för vad som är viktigt här i livet. Han beskrev det som sex jongleringsbollar som man ska hålla i luften. Fler klarar man inte. Tre av bollarna är av kristall och tre är av gummi. Gummibollarna kan man tappa ibland och plocka upp igen. De tre av gummi är karriär/jobb, pengar och det materiella som hus, bil, båt etc. Bollarna av kristall ska man vara mer försiktig med. Sina relationer, sin kropp och sin själ. Tänkvärt och sant. Och det ska man höra från en gammal proffsboxare. Kungen av Kungsan.

Inga kommentarer: