söndag 4 september 2011

Världens bästa fisketävling

Gubbarna i området ordnar fisketävling varje höst. Man metar från bryggan under två timmar. Tyngst fångst vinner. Oavsett fisksort. Vi har varit med i flera år och idag var det dags för årets tävling. I solen. På bryggan. Två timmar av oändligt tålamod, men inte ett napp. Vi bytte plats, höjde och sänkte, spottade, sjöng, blundade - ja vi testade alla fiskarknep vi kom på. Men icke. Helt dött. Nån måste ha skvallrat för fisken för det var inte många som fick upp nåt. Jag tycker så synd om ungarna. Inte ens masken försvann...

Men - vi släpper tillbaks masken i jorden så får de växa till sig till nästa år. Det har vi gjort varje år så maskarna är i och för sig rätt feta redan. Men det kanske är det som är felet? För feta och lata maskar. De orkar inte kringla och ringla sig så där inbjudande som fisken vill...? Eller nåt.

Så inga fiskar, men eftersom det här är världens bästa fisketävling så får alla pris och diplom ändå. Och en korv. Fina priser dessutom. A-son strålade över sitt måttband på rulle. Hela fem meter! Och Vildis var överlycklig över sitt cykellås.

Inga kommentarer: